The Gambler var verkligen bedrövlig

The Gambler var en film som jag hade sett fram emot ett tag. För att sammanfatta filmens handling handlar det om att lärare som har spelproblem. Han gillar att gambla helt enkelt. Han har också en flamma i sin klass som han är romantiskt involverad med. Det är väl det filmen handlar om. Tyvärr blir det magplask efter magplask hela filmen igenom.

Jag tror att allt handlar om att regissören inte riktigt begriper vad begreppet gambler betyder. Det är ganska tydligt i gambling-scenerna. Mark Wahlberg som är ”The Gambler” står och spelar blackjack som en idiot. Han har ingen aning om vad han gör eller varför han gör det. Han bara står och spelar hand efter hand och tycks inte reflektera över någonting som har med spelet att göra. Ändå ska han vara en smart lärare som har koll på läget. Det finns inte heller något snack om hur man hanterar sin bankrulle. Jag menar även om man är en gambler så är det ganska sällan man sätter allt hela tiden. Men det bryr sig inte Marks karaktär om. Han kan låna 200 000 dollar av maffian och direkt sätta allt på rött. Det känns bara för idiotiskt för att köpa. Så jag tappade intresset om den här idiotrullen.

Utfyllnad med en massa trams

Det är alltid på det här viset. Varje gång det ska göras film om ett ämne som filmmakarna inte förstår så kommer filmen alltid att bli kass och fyllas med massa irrelevant trams. I det här fallet är det en kärlekshistoria som inte hör hemma i filmen. The Gambler handlar inte enligt mig om en gambler. Det handlar om en kille som provar på blackjack och är väldigt otrevlig under tiden. Sedan lånar han pengar också för att testa mer blackjack. Men han har inget sinne för gambling och verkar inte ha ett mål med sitt spel. Han bara provspelar lite. Han kunde lika gärna spelat yatzy och svurit åt tärningarna. 1 av 10 stjärnor får The Gambler av mig.